A Mapei Low Dust – burkolás során termékek bekeverésének és feldolgozásának fázisában 90%-kal lecsökkenti a porképződést.Ezzel a burkolási munkálatok közben kíméli a kivitelezők egészségét és a környezetet! Ez jelentős előnyt jelent mind a környezet, mind a kivitelezők egészsége szempontjából.

A mapei fuga anyag számoló kalkulátorával könnyen és egyszerűen ki tudja számolni a burkolás során a hozzávetőlegesen szükséges fuga mennyiséget. kalkulátor

Az epoxi alapanyagú fugázó anyagok sokkal kevésbé koszolódnak,ezért alkalmasabbak a kényesebb, nehezen tisztán tartható burkolatok fugázására. Pl. tűzhely mögötti fal burkolás, vagy egy padló burkolásnál bátrabban használhatunk világosabb színt, mivel a kosz nem szívódik be a fugaanyagába. Kerapoxy

Egy szép csempe- és járólapburkolat elkészítéséhez nélkülözhetetlen a jó minőségű burkolólap! Ami a manapság egyre jobban elterjedt nagyméretű 60×30-as lapok burkolásánál elengedhetetlen. A gyártók I.osztályúnak besorolt kerámia és gress lapjai néha nem érik el a megjelölt minőségi besorolást. Ezt néhány egyszerű módszerrel egy szakember könnyedén ellenőrizni tudja. Például, ha két nagyméretű lap mázas felét egymásra fordítjuk és a két burkolólap billeg egymáson, egészen biztos, hogy ez a hiba jelentkezni fog a burkolás során!

Burkolásnál nagyon fontos a megfelelő csemperagasztó kiválasztása! Nem mindegy ugyanis, hogy burkolás során milyen méretű, anyagú burkolólapot kívánunk felhasználni és, hogy kültéren,beltérben vagy például gipszkartonra szeretnénk burkolni. Amíg egy beltéri burkolásnál vakolt falra kis méretű kerámia laphoz elegendő egy standard csemperagasztó, addig egy terasz burkolásnál kültéren, ahol nagy a hőingadozás, ott csakis „csúcs minőségű” csemperagasztót szabad használni!

Mozaikcsempe burkolásánál az alapfelületnek nagyon simának kell lennie! Különben a burkolás során a felület egyenetlenségei meg fognak látszódni a végleges burkolaton, mivel a mozaikcsempét vékony ágyazású ragasztóba rakjuk a mozaik vékonysága miatt (hogy ne nyomódjon ki a ragasztó a fugák között).